“Ο Εθνικός στη Γ’ Εθνική την περίοδο 2013-2014”

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 – 2014

ΓΕΝΙΚΑ:   Η Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική 2013-14 ήταν η πρώτη περίοδος διεξαγωγής της ως τρίτη σε τάξη κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών, η οποία προέκυψε από τη συγχώνευση της Football League 2 με τη Δ΄ Εθνική το καλοκαίρι του 2013, με διοργανώτρια αρχή της τη Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αντί της “Ένωσης των Π.Α.Ε. Β΄ & Γ΄ Εθνικής” (πρώην Ε.Π.Α.Ε.) που διοργάνωνε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής έως και την περίοδο 2012-13. Δεν επρόκειτο για επαγγελματική ή ημι-επαγγελματική κατηγορία όπως η προκάτοχός της, αλλά για μία αμιγώς ερασιτεχνική κατηγορία, καθώς τα σωματεία της ήταν ερασιτεχνικά και δεν μετείχαν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά στο νεότευκτο Κύπελλο Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής.
 Για την περίοδο 2013-14 απαρτιζόταν από 6 ομίλους, τρεις των 16 ομάδων και ισάριθμοι των 15 (σύνολο 93 σύλλογοι), ενώ την επόμενη θα υπήρχε συρρίκνωση του αριθμού ομίλων σε τέσσερις, έκαστος των 16 (σύνολο 64). Ουσιαστικά, η Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική θα ήταν μία εθνική μεν κατηγορία (υπό την έννοια ότι διεξάγεται σε πανελλήνια κλίμακα), τρίτη τη τάξει μετά τη Σούπερ Λιγκ και τη Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και ενός διευρυμένου τύπου Περιφερειακό Πρωτάθλημα, σε κάθε όμιλο πλέον του οποίου μετείχαν μέλη από περισσότερες Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ΕΠΣ σχετικά με πριν, συγκεκριμένα από 7 έως 9 διαφορετικές.
Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής 2013-14 έλαβαν μέρος 93 ομάδες. Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ το 2013 περί αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, την άνοδο στη Β’ Εθνική εξασφάλισαν 6 σύλλογοι (ο πρώτος έκαστου ομίλου), ενώ από αυτή υποβιβάστηκαν επίσης 6 (οι τρεις τελευταίοι Βορείου και Νοτίου Ομίλου). Η προκήρυξη διεξαγωγής της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής 2013-14, όριζε ότι 46 σωματεία θα υποβιβάζονταν στα πρωταθλήματα ευθύνης των κατά τόπους ΕΠΣ, ενώ 14 θα προβιβάζονταν από εκείνα μέσω του Ειδικού Πρωταθλήματος 2014. Με βάση τα παραπάνω υφίστατω σοβαρό κενό/ασάφεια από συγκρουόμενα στοιχεία, δεδομένου ότι στη διοργάνωση της επόμενης περιόδου 2014-15 θα μετείχαν 61 σύλλογοι (93-6+6-46+14), αντί 64 όπως η ίδια προκήρυξη όριζε. Η Ομοσπονδία δεν προέβει σε τροποποίησή της ή κάποια διευκρίνιση, καθώς όμως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αυξηθεί ο αριθμός των 6 υποβιβασθέντων από τη Φούτμπολ Λιγκ (λόγω διοίκησής της από τον ομώνυμο συνεταιρισμό και όχι από την ΕΠΟ) ή να άλλαζε μορφή το Ειδικό Πρωτάθλημα (άρα να προβιβάζονταν περισσότεροι των 14 από τα τοπικά), πιθανότερο είναι να μειωθούν κατά 3 τα σωματεία προς υποβιβασμό. Στην παράθεση πάντως της βαθμολογίας των ομίλων και έως τη λήψη οριστικής απόφασης, ακολουθούνται τα περιγραφόμενα στην προκήρυξη: “Από τους τρεις ομίλους των δεκαέξι (16) ομάδων και τον ένα των δεκαπέντε (15) ομάδων, που θα προκύψει από κλήρωση, θα υποβιβαστούν οχτώ (8) ομάδες. Από τους δύο άλλους ομίλους των δεκαπέντε (15) ομάδων θα υποβιβαστούν εφτά (7) ομάδες.
Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ η διοργάνωση αναμένεται να ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2014. Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Τηλυκράτης Λευκάδας παραιτήθηκε από αυτό εξαιτίας αδυναμίας συγκρότησης ομάδας και με τη συμπλήρωση τριών αγώνων οι οποίοι ματαιώθηκαν λόγω υπαιτιότητάς του, αποβλήθηκε και τυπικά από το 2ο Όμιλο σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΠΟ.
Την περίοδο αυτή ο ΕΘΝΙΚΟΣ μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της Ελλάδος, στον Α’ όμιλο. Μετά από μια μέτρια σεζόν η ομάδα υποβιβάζεται στο πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Ν. Σερρών.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:   κ. Κερογλίδης Θεόδωρος

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Η Διοίκηση του ΕΘΝΙΚΟΥ αποτελείτο εκείνη την χρονιά από τους Πρόεδρος: ΜΟΥΝΤΟΥΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Αντιπρόεδρος: ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,Ταμίας: ΣΤΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

ΠΑΙΚΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:    1η ΣΕΙΡΑ:  Παπαδόπουλος Π, Μουτεσίδης Α, Τσεμπερίδης Ι, Σαχπατζίδης Α, Δονρης ,  Πετρίδης Δ, Αϊβατζίδης Ν, Τσιντσάρης Γ, 2η ΣΕΙΡΑ:  Μπουτακίδης , Μαυρουδής Ν, Διαμαντής Δ, Τσιατμάς Α, Ρόβας Χ,Σαμπανίδης Π, Πρόβατος Μ, Αμπαδίνης Π, Καρυπίδης Α, Κερογλίδης Θ (Προπονητής)  3η ΣΕΙΡΑ:  Παπαστεργίου Γ, Παρούκας Δ, Ασημώνης Α, Γαβριηλίδης Ι, Τρυγούσης Ρ,  Ιωαννίδης Ν, Μπουζούρας Ν.

ΣΚΟΡΕΡ:    (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ) Μουτεσίδης 11 τερμ, Ρόβας 5 τερμ, Μεντής 5 τερμ,Παπαστεργίου 3 τερμ, Ιωαννίδης 2 τερμ, Μπουζούρας 2 τερμ, Καρυπίδης 1 τερμ, Παρούκας 1 τερμ, Παπαδόπουλος 1 τερμ.

 

 

ΤΕΡΜΑΤΑ;          (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)       (31 – 45) 

 

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ 2013 – 2014

Το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου ήταν μία διοργάνωση που ξεκίνησε τη σεζόν 2013-14, παρόμοια με την αντίστοιχη του Κυπέλλου Ελλάδος, στην οποία συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο νικητής της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει το νικητή του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος για το Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Συμμετέχουν οι 93 ομάδες της Γ΄ Εθνικής σε 6 ομίλους. Οι αγώνες είναι μονοί. Τα παιχνίδια που λήγουν ισόπαλα οδηγούνται στην παράταση. Αν η παράταση λήξει με ισοπαλία, τότε ο νικητής κρίνεται στα πέναλτι.
• Οι αγώνες της πρώτης αγωνιστικής διεξήχθησαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2013.
• Οι αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής διεξήχθησαν στις 13 και, και 6 Νοεμβρίου 2013.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 – 2014